20 september 2018

Op 20 september 2018 brengt het Kennisnetwerk Utrecht Sociaal domein (KUS) onder dagvoorzitterschap van Jocko Rensen (wethouder gemeente Montfoort) en Walter Amerika (U CREATE) inwoners, beleidsmakers, ondernemers, professionals en onderzoekers uit het sociale en zorgdomein samen om te werken aan belangrijke gemeenschappelijke thema’s: wijkgerichte preventie, digitale transformatie en een aantrekkelijke arbeidsmarkt. De Bijeenkomst vindt plaats in Theater aan de Slinger in Houten.

PROGRAMMA

Ontvangst: 09.00 – 09.45 uur
Ochtend/plenair: 09.45 – 11.45 uur

De toekomst: iedereen doet mee!?
Carolien Plevier (GGDrU) en Hanneke Schreurs (Dienst Volksgezondheid) brengen ons op de hoogte van de nieuwste epidemiologische inzichten voor onze provincie.

Samen gezond, samen gelukkig 
Pieter Hooimeijer (Universiteit Utrecht) toont ons welke demografische ontwikkelingen en verschuivingen de regio staat te wachten.

Ruimte voor innovatie en technologie helpt mentale gezondheid
Floor Scheepers van het UMC Utrecht verzorgt een lezing over dit thema.

Panelgesprek

Lunch: 11.45 – 13.00 uur

Middag/werktafels: 13.00 – 14.15 uur (ronde 1) en 14.30 – 15.45 uur (ronde 2)
Werktafels rondom vraagstukken vanuit de praktijk, waar organisaties, bedrijfsleven en kennisinstellingen elkaar ontmoeten. Welke praktisch toepasbare producten en diensten zijn er inmiddels? Hoe kunnen we ze verbeteren of toegankelijker maken? En welke nieuwe relevante samenwerkingsverbanden kunnen we creëren om de opgaven aan te pakken? Bekijk de omschrijving van de werktafels.

Doorlopend
Gedurende de gehele dag is er een markt waar bedrijven, kennisinstituten en organisaties hun
producten en vernieuwende projecten laten zien.

NEVENPROGRAMMA

UZNetwerken in de wijk
Locatie: Haltnahuis, Het Kant 193
Tijdstip: 13.30-15.30 uur

Werkgevers uit Zorg & Welzijn ontmoeten, met collega´s praten, sparren met een loopbaancoach en de meest actuele vacatures inzien? Dat kan tijdens het UZnetwerkcafé. Tijdens het Festival Gelukkig en gezond in Utrecht! organiseert Utrechtzorg samen met Zorgspectrum een speciale editie gericht op ´de wijk´. Werk je in de zorg of ben je benieuwd of het werk bij je past? Kom dan bij ons langs!
Aanmelden voor dit netwerkcafé via secretariaat@utrechtzorg.net

Rondleidingen bij de KrachtFabriek
De KrachtFabriek is een broedplaats van werkwillenden en heeft als missie om bij te dragen aan een transitie naar een meer humane en duurzame samenleving, door omgevingen te creëren waarin men zich kan ontwikkelen. Benieuwd? Ga naar een rondleiding! Dit kan op 20 september in de middag.
Locatie: Dijkhoeve 1, Houten

Rondleidingen Slim Thuis Woning

‘Hoe kan ik veilig en comfortabel in mijn huis blijven wonen als ik ouder word?’

Om deze vraag te beantwoorden en kennis te maken met alle mogelijkheden is de Slim Thuis Woning geopend. Op 20 september tussen 12.00 en 13.00 uur, 14.00 en 15.00 uur en 16.00 en 17.00 uur verzorgen vrijwilligers een rondleiding. Er kunnen maximaal 15 personen per rondleiding deelnemen. Vol is vol!
Locatie: Het Rond 109, Houten

Meer informatie en aanmelden >>>

 

 

Share Button
Gelukkig en gezond Utrecht