3 november 2018

Op 3 december organiseert de Future of Citizen-Based Initiatives (FOCI) Hub van de Universiteit Utrecht een lezing van Prof. Dr. Maarten Prak, naar aanleiding van zijn recent verschenen boek Citizens Without Nations. In dit boek bespreekt Prak het fenomeen urban citizenship in de Vroegmoderne Tijd en Middeleeuwen. Hij gaat in op de rol van de ‘gewone burger’ en hoe burgercollectieven als gildes en dorpsraden de lokale en staatspolitiek beïnvloedden. Het blijkt dat ook toen al, nog voor het begin van de moderne democratie, burgers een belangrijke rol speelden in het vormen van de eigen gemeenschap.

Naderhand volgt een discussie met Thomas Hessels, voormalig senior beleidsadviseur en projectleider van Right to Challenge van het Ministerie van BZK, en Prof. Dr. Frans Stokman, hoogleraar sociologie aan de Rijksuniversiteit Groningen en medeoprichter en bestuurslid van Stichting Samen Energie Neutraal (SEN)

Lezing en debat vinden plaats op maandag 3 december 2018 van 19:00-21:00 in de Belle van Zuylenzaal (Academiegebouw) Domplein 29, 3512 JE Utrecht

Aanmelden? Mail naar foci-hub@uu.nl

Share Button
Lezing en debat Urban Citizenship