Rondetafelgesprek uitdaagrecht in Tweede Kamer 03apr Kamer 03-04-2019 15:00-18:00 Lange Poten 4, Den Haag

Doe-democratie

Op woensdag 3 april komen ervaringsdeskundigen en experts bij elkaar in de Tweede Kamer om te praten over Right to Challenge. Tweede Kamerleden willen graag meer informatie over hoe het uitdaagrecht in de praktijk werkt. Ze willen ook meer kennis opdoen over de voordelen van wettelijke verankering.

Het LSA en daarmee de achterban van actieve bewoners is ook vertegenwoordigd! Namens bewonersinitiatieven levert Thijs van Mierlo die middag een bijdrage in het derde blok (tussen 17.00 en 18.00 uur). Als initiatiefnemer van het Right to Challenge in Nederland is LSA blij met deze hoorzitting. Na een aantal jaren experimenteren is het voor LSA tijd om dit recht wettelijk te verankeren en ervoor te zorgen dat alle actieve bewoners in Nederland het recht hebben om zelf publieke taken over te nemen van hun gemeente.

Als je ervaring hebt met Right to Challenge is jouw inbreng meer dan welkom. De opzet is zo dat ook het publiek van dit gesprek ook aan het woord komt. Wil je er graag bij zijn en je praktijkkennis delen met Tweede Kamerleden? Mail dan even naar uitdaagrecht@tweedekamer.nl om je aan te melden. Meer info.

Livestream

Als je niet fysiek aanwezig kunt zijn bij de middag over het uitdaagrecht, is de livestream een uitkomst. De Tweede Kamer zendt namelijk de hele vergadering uit op de website. Klik woensdagmiddag 3 april om 15.00 uur hier om mee te kijken.

Share Button
Right to challenge Tweede Kamer 03-04-2019 15:00-18:00