Op 2 december organiseren we vanuit het ondersteuningsteam van Nederland Zorgt voor Elkaar een dubbelworkshop over het Veranderverhaal en Toekomstbestendige Financiering. We zijn nog op zoek naar een initiatief uit de regio Amersfoort/Utrecht die hieraan mee zou willen doen. We hebben nog een plek op 2 december in Amersfoort. De workshop is gratis!

De toelichting staat hieronder.

Voor meer dan de helft van de bewonersinitiatieven is financiering een voortdurende uitdaging. In de startfase is nog relatief makkelijk aan geld te komen, maar om je initiatief te bestendigen of te laten doorgroeien is structurelere financiering wenselijk.

Hoe zorg je voor een gezonde financiële basis op langere termijn. Wat werkt en past bij jouw initiatief? Hoe pakken andere initiatieven het aan? De onlangs gelanceerde Wegwijzer Toekomstbestendige Financiering helpt je deze vragen te beantwoorden. Met een eenvoudige ‘zelftest’ breng je je huidige inkomstenbronnen visueel in kaart. Vervolgens kun je je inlezen in de verschillende mogelijkheden om geld voor je bestaande en/of nieuwe activiteiten te genereren. Leent jouw initiatief zich wellicht voor crowdfunding? Liggen er kansen in het nieuwe uitdaagrecht? Wil je risico’s spreiden door meerdere inkomstenbronnen aan te boren? Laat je inspireren door de voorbeelden en ervaringen van andere initiatieven in het land en bepaal je nieuwe strategie. Tot slot kun je in de zelftest meerdere toekomstscenario’s uitwerken.

Je vindt de  Wegwijzer Toekomstbestendige Financiering op deze website. Download de zelftest en ga direct aan de slag. Of meld je aan voor een van onze dubbelworkshops, waarin we het werken met de wegwijzer combineren met het Veranderverhaal, een handige tool om de toegevoegde waarde van jouw initiatief op de lokale gemeenschap scherp te krijgen. De dubbelworkshop vindt plaats op vrijdag 2 december in Amersfoort. Meer informatie vind je in de agenda.

Share Button
Veranderverhaal en Toekomstbestendige Financiering gratis Wokshop