Vier wooninitiatieven van wie drie uit stad Utrecht en een uit Zeist hebben de workshop gevolgd waarin zij meer wegwijs zijn gemaakt in de wereld van vastgoedfinanciering in relatie tot coöperatief ontwikkeld vastgoed. Financiering coöperatief vastgoed, daar ging de eerste workshop over op 24 januari 2019 gegeven is door ervaringsdeskundigen Tim Jongman, Jasper Klapwijk en Jan Snijders (woonstichting Nu voor Straks van Austerlitz) van Nederland Zorgt voor Elkaar en Triodos Bank.

Voor meer informatie: neem contact op met info@omziennaarelkaar.nl. Wilt u aan een dergelijke workshop deelnemen dan kunt u dat ook doorgeven aan info@omziennaarelkaar.nl

Verder nog wat informatie die jullie als initiatieven wellicht verder kan helpen of kan inspireren. Onlangs is door minister Hugo de Jonge een stimuleringsregeling aangekondigd voor initiatieven als de onze, meer info  en via deze de precieze regeling. Het is de bedoeling dat deze regeling 1 april opengaat. Triodos heeft aangegeven dat  duurzaam bouwen niet alleen goed is voor natuur en milieu, maar kan dit ook een lager rentepercentage opleveren. 

Bewonersinitiatieven zullen veelal te maken krijgen met stapelfinanciering. Tijdens de workshop is kennisgemaakt met John Reimerink die is verbonden aan AndersFinancieren (maatschappelijk funding platform) en de NL Zorgobligatie (obligatiekeurmerk), dus wil je meer weten over de mogelijkheden van stapelfinanciering, bijvoorbeeld door middel van obligaties, dan kun je contact met hem opnemen. 

Meer info over de NL Zorgobligatie en AndersFinancieren is te vinden op: https://nlzorgobligatie.nl en https://andersfinancieren.nl.   

https://nlzorgobligatie.nl/

w

Share Button
Financiering cooperatief vastgoed