In 2018 zijn drie bewonersinitiatieven, in Vreeswijk (Nieuwegein), Austerlitz (Zeist) en Nieuwland (Amersfoort), aan de slag gegaan om alle generaties te betrekken bij hun initiatief. Zij namen deel aan het Project generaties verbinden, buurtkracht vinden, dat is begeleid door stichting Omzien naar elkaar en haar partners ActivAge en Kind, spel en ruimte met financiering van de fondsen RCOAK en Sluyterman van Loo.

Het afgelopen jaar hebben de drie initiatieven door de intergenerationele bril gekeken naar de wijkactiviteiten en onderzocht wat jong en oud voor elkaar kunnen betekenen. Met als doel meer betekenisvolle contacten, zingeving en leefplezier voor alle wijkbewoners.

De resultaten van de inspanningen in het afgelopen jaar delen we graag! Over de ervaringen van de deelnemende initiatieven is een artikel geschreven. Ook hebben we een manifest opgesteld en een inspiratiewijzer gemaakt.Wil je meer weten over het verbinden van generaties en inspiratie hoe je hiermee in je wijk aan de slag kunt gaan? Kijk dan op de website van ActivAge, waar je deze informatie gratis kunt downloaden. Of neem contact op met Heleen André de la Porte.

Share Button
Project generaties verbinden, buurkracht vinden